Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Събитие на тема Трансформация на обществени пространства в реновираната от Office 1 библиотека на УНСС

Събитие на тема Трансформация на обществени пространства в реновираната от Office 1 библиотека на УНСС

На 21.11.2023 г. в библиотеката на УНСС се проведе събитие, организирано отOffice 1, съвместно с Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Тазмесечното издание на „Клуб на дизайнера“ на тема Трансформация на обществени пространства неслучайно бе именно в реновираната библиотека, изцяло обзаведена и оборудвана от Office 1.

Гостите на събитието бяха посрещнати от робота Pepper, доставен и програмиран от специализиран екип на Office 1. Той направи тур в обновеното библиотечно пространство и им представи новите читални, съвременните споделени пространства за събития, обособения кът за незрящи студенти, ергономичното и модерно обзавеждане и техниката от последно поколение.

1

Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България, откри събитието с думите: „Избрахме библиотеката на УНСС като локация на днешната дискусия, тъй като тя е изключително добър пример в какво може да бъде трансформирано едно консервативно пространство като библиотечното.

1

Тържествено приветствие към организаторите поднесе и проф. д-р. Димитър Димитров, ректор на УНСС. Той връчи почетни грамоти и юбилейна монета за 100-годишнината на най-големия икономически университет в Югоизточна Европа на арх. Мирослав Кръстев от „Одая архитекти“, чиято заслуга е проектът за реновацията на библиотеката, както и на г-жа Елка Каменова-Цанкова, председател на Кооперация „Панда“. Тя бе отличена за принос в утвърждаването на доброто име на УНСС и за новаторски подход в обзавеждането и оборудването на университетската библиотека.

1

Г-жа Каменова-Цанкова прие отличието със следните думи: „За нас е от огромно значение как се чувстват студентите в обновеното библиотечно пространство и бях изключително радостна, че са впечатлени от съвременните технологични и мебелни продукти и че обновеният интериор е причината да искат да прекарат повече време тук. Това е пътят към натрупването на нови знания“.

1

В панелната дискусия на тема Трансформация на обществени пространства взеха участие арх. Мирослав Кръстев от „Одая архитекти“ ООД, инж. дизайнер Иво Чифлички, реновирал сградата на НДК, арх. Даниела Генова от Aрхитектурно студио „ДезАрх", арх. Ая Тодорова от „ДИМАЯ ДИЗАЙН“, арх. Петър Диков, бивш главен архитект на град София, арх. Гергана Тилева от GRID Architects & Engineers и Ксения Чакърова, интериорен дизайнер в Office 1.

1

Екипът на Office 1 благодари на представителите от УНСС и АИДБ, че ни предоставиха възможността да проведем това вълнуващо събитие на изключително интересна тема, както и на всички гости и участници в дискусията, че този вторник следобед библиотеката бе центъра за обмяна на съвременни, позитивни и градивни идеи!