Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Реновираната библиотека на УНСС бе официално открита

Реновираната библиотека на УНСС бе официално открита

Изцяло обновената библиотека на УНСС бе официално открита на 14.11.2023 г. 

Един от най-впечатляващите интериорни проекти в публичния сектор - библиотеката в Университета за национално и световно стопанство - започна в края на юни 2023 г. и приключи през ноември същата година.

Доставката на обзавеждане и технологично оборудване, включващо интерактивни дисплеи и робот Pepper, бе осъществена изцяло от екипа на Office 1. Процесът по обновлението на университетската библиотека включва цялостната му реализация с последно поколение мебели, техника, оборудване и акустични и осветителни решения.

Проектът включва читални, технологичен център и споделено пространство

„За всяка библиотека е много важно тя да бъде комфортно пространство за хората и добро хранилище за книгите. Качественото модерно обслужване е в зависимост и от функционалното обзавеждане на библиотеката. След модернизацията, библиотечният център ще се превърне в споделено пространство не само за четене, но и за провеждате на различни инициативи, като открити лекции, дискусии, премиери на книги и др.“, сподели при подписването на договора ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Днес, близо 5 месеца по-късно, от Office 1 вярваме, че библиотеката отразява напълно тези думи на проф. д-р. Димитров и се е превърнала в съвременен център за придобиване на знания от студентите.

1

Библиотеката разполага с модернизирани читални, функционален център за предоставяне на информация и последно поколение технологии за почистване и опазване на съхраняваните единици. Залите включват още споделено пространство и специално проектиран кът за незрящи студенти.

Официалното откриване на библиотеката на 14.11.2023 г. събра на едно място изключително уважавани гости, сред които министър-председателят на Република България акад. Николай Денков, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и директорът на университетската библиотека г-н Петър ПетровГ-жа Елка Каменова-Цанкова, в качеството си на Председател на Кооперация „Панда“, също бе сред гостите, които бяха посрещнати от робота Pepper - доставен и програмиран от екипа на Office 1 - с думите: „Добре дошли в библиотеката на Университета за национално и световно стопанство. Аз ще бъда вашият гид“.

1

Церемонията по откриването отбеляза също и 100-годишнината на университетската библиотека. Пожелаваме на ръководството, всички преподаватели, специалисти и студенти в УНСС още дълги години тя да бъде център на знания и традиции, но също и на модернизация и прогрес.